Till 4 pers
400 gr älgfärs, 2 stora lökar, 4 potatisar, 1
röd och 1 gul paprika, 4 köttbuljongtärningar, 12 dl vatten, 3 msk tomatpuré,
1 msk paprikapulver, 2 tsk soja, 2 krm kajennpeppar, 2 vitlöksklyftor, smör,
salt
Hacka lök och skär potatisen och paprikan i tärningar. Fräs
lök och paprika i en kastrull i smör ett par minuter. Tillsätt potatis,
buljongtärningar, vatten, tomatpuré och paprikapulver. Låt koka ca 15 min.
Bryn älgfärsen. Lägg ner detta i
soppan tillsammans med soja, kajennpeppar, pressad vitlök och lite salt. Låt
koka på svag värme i ca 5 min.
Servera med ett gott bröd, gräddfil och gärna ett glas rött
vin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar